mainos.jpg


Mopoloortit järjesti 10 vuotta kestäneen taipaleensa kunniaksi kaikille kyläläisille avoimet kesäjuhlat 12.6.. Ohjelmassa oli lesosti letkassa ajelua, kesämopo-olympialaiset ja vapaata seurustelua. Juhlalounaaksi nautittiin mopomiesten lempikasvista, grillimakkaaa. Kylmästä säästä huolimatta paikalle oli saapunut mukavasti yleisöä, ja meininki oli hilpeä mutta rennon letkeä. Juhlan tuoksinassa joku heitti ilmoille kysymyksen siitä miten mopokerhon nimeksi valikoitui nimenomaan Mopoloortit. Sillä kertaa en osannut vastata, mutta koska kaikki mopoloortien tekemiset ja tekemättä jättämiset on dokumentoitu jälkipolville, löytyi arkistosta ei vain vastaus, vaan varma tieto. Lainaus ensimmäisten nettisivujen ensimmäisestä päivityksestä:

Merenlahden Mopoloortit on pienen Etelä-Karjalaisen kylän mopo-harrastajien "klupi".  Kerhon (ja elämän?) tarkoitus on vanhojen mopojen kanssa puuhailu ja leppoisa yhdessäolo, yhteistyötä ja avunantoa unohtamatta. Mopoloortit on perustettu kesäkuussa 2006. Kerhon nimi viittaa historiallisen vuoden 2006 toiseksi tärkeimpään tapahtumaan, joka oli tietysti Lordin Euroviisu-voitto. Entä mikä olikaan se tärkein? Mopoloortien perustaminen tietenkin. ...

Kerholle pähkäiltiin nimeä nuotion ääressä makkaroita käristellessä. Tunti siinä vierähti, ellei jopa kaksi. Ensin kyseltiin suullisia ehdotuksia jokaiselta, kahdesta kolmeen kappaletta ja sitten pidettiin lappu äänestys. Virallisina ääntenlaskijoina toimivat puheenjohtaja Ripo ja sihteerikkö Tomppa. Viisi lappua oli nostettu hatusta ja äänet olivat 3-2. Viimeinen lappu noustettiin hatusta ja hikipisarat kimaltelivat jäsenten otsalla jännityksestä. Ripo tarkasti viimeisen äänestys lipukkeen ja ilmoitti kerhon nimeksi MERENLAHDEN MOPOLOORTIT.

Tikulla silmään sitä joka vanhoja muistelee, eli takaisin nykyhetkeen. Jotteivat muistot tästä ikimuistoisesta tapahtumasta jäisi pelkän suullisen perimätiedon jakajien varaan, oli paikalle kutsuttu varsin epävirallinen lehdistön edustaja. Kuvallinen katsaus päivän tapahtumiin löytyy klikkaamalla seuraavaa linkkiä http://ehirvi.kuvat.fi/kuvat/Tapahtumia,+kuvausretki%C3%A4+ym./2016/Mopoloortien+10-vuotis+juhlat/

Toiselle kymmenelle kääntynyt kerho jatkaa perinteitä kunnioittavaa, mutta toisinaan aivan tuntemattomille ajourille suuntautuvaa toimintaansa yhtä varmasti kuin Tunturi pärähtää kevään koittaessa käyntiin. Aurinkoisia mopoilusäitä kaikille niille uskollisille seuraajillemme, jotka ovat tätäkin päivitystä jaksaneet uskoaan menettämättä odottaa lähes vuoden ajan.

- Ylläpeto